Dierenwelzijn en Milieu

Wij van "Stal Niveau" hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel

Zo hebben wij voor de paarden de volgende voorzieningen:

 

- Dagelijks minimaal 6 uur of meer buiten. 

- Maximaal 2 loopuren per dag.

- Gewichtslimiet per paard (max. 14% v/h eigen gewicht).

- Passend tuigage

- vrijwel alle paarden hebben een dubbel gebroken trens (welke zacht inwerkt in de mond).

- Jaarlijks tandartsbezoek.

- Allen hebben in de stal een zoutblok en speelmateriaal.

- Iedere ruiter stapt met een krukje op om eenzijdige overbelasting te voorkomen.

- Wekelijkse hoefverzorging. 

- Onbeperkt ruwvoer.


Ook op dierenarts en hoefsmid wordt niet bezuinigd, de lespaarden maken het bedrijf en als zij het naar de zin hebben dan rijdt één ieder lekker!

 

Ook op het gebied van milieu zijn wij vooruitstrevend, zo scheiden wij al ons afval en gebruiken wij zoveel mogelijk grondwater als drink- en waswater voor onze paarden. 

Ook proberen wij afval te verminderen door geen wegwerpbekers en borden te gebruiken. Tenslotte werken we op de manege zoveel mogelijk energiezuinig.

tandarts

Net als bij mensen moeten paarden naar de tandarts. De tanden van een paard groeien continu door en moeten dus bij- gehouden worden. Er kan ook tandsteen ontstaat dat verwijderd dient te worden.

 

ruwvoer

Een paard is geen herkauwer zoals koeien en schapen en hoeft dus het voedsel ook niet te herkauwen. Wel moet een paard regelmatig kleine hoeveelheden kunnen eten, dus daarom hebben ze de hele dag vers hooi in hun stal.

hoefsmid

Net als de tanden van een paard groeien ook de hoeven continu door. Om ze gezond en in een goede vorm te houden, komt de hoefsmid regelmatig langs. Al onze paarden staan op blote voeten en hebben geen hoefijzers.