Onze paarden en pony's

We hebben rond de 30 paarden. Een groot deel van de paarden zie je hieronder:

Bregjes Topper sjaan !!

Sjaan is één van de paarden die Bregje zelf opgeleid heeft en waarmee ze in de ZZ-licht klasse rijdt bij dressuur-wedstrijden. Sjaan is een zeer pittige tante, maar heel erg lief op stal. Helaas voor de liefhebbers; ze loopt niet mee in de lessen.
Framboos


Hallo ik ben Framboos, een echte Irish cob, heel stoer en sterk, maar ontzettend zacht van karakter .  Ik ben op stal echt een schatje en vind borstelen ontzettend fijn.


Pizza

Hallootjes, ik ben Pizza, een bonte droompony, ik kan prachtig bewegen en heb een heel zacht karakter. Ik ben geschikt voor de iets ervaren ruiters en amazone's 


Joya

Hallo ik ben knappe Joya , ik ben zadelmak gemaakt door manege stal Niveau. Momenteel word ik doorgetraind om als sportpony verkocht te worden.

Ik ben in Nederland geboren, maar heb spaanse genen. Ik blink uit in dressuur maar kan ook heel leuk springen. De betere pupillen mogen mij ook in de lessen rijden zodat ik genoeg ervaring op doe tijdens mijn verblijf hier op de manege.


Camembert

Mijn naam is Bert.... Camembert , maar Bertje is prima. 

Ik ben bijna 3 jaar en zal worden beleerd hier op de manege. 

 


lavendel

Hoi, ik ben lavendel! Ik ben een Connemara en heel veelzijdig. Ik vind dressuur best leuk, maar als ik mag springen wordt ik heeeel snel! Bosritten en racen door het water vind ik het aller leukste!


Paella


Hallo ik ben echt heel gevoelig en snel, de echt gevorderde ruiters vinden mij geweldig met rijden. 


Churro


Churro is ook een spaanse schoonheid.

Hij is zeer gevoelig en vlot. De echt gevorderde ruiter die een goede zit heeft en een zachte hand , kan de sterren van de hemel rijden met hem. Hij is ongeveer 1.59 groot en zeer geliefd onder de echt gevorderde ruiters.


Twix

Twix , wat een boef is dat. Met rijden moet je wel wat ervaring hebben, want dat gehobbel op haar rug vind ze maar niks. Vreemd want met voltige kunnen de kinderen de meest gekke capriolen op haar uithalen. Ook springen en buiten rijden vind ze super!Billy

De gestippelde puber, wat kan ie soms ondeugend zijn, maar oh, wat rijdt hij fijn! Springen en dressuur gaan hem beide prima af. Wel moet je op tijd beginnen met poetsen voor de les, want hij kan zichzelf heerlijk vies maken als hij buiten staat.


Akira

Is een Haflinger merrie die erg lief is in de omgang. Buitenritten vindt ze heel erg leuk. En met haar lange manen is ze een favoriet om te borstelen; hier geniet ze ook erg van. De kinderen die op haar rijden leren duidelijk te zijn en door te zetten.


Hollie

Is onze jongste telg. Ze is een Fjorden paard en ze is heel erg nieuwsgierig en nergens bang voor! Ze kan ook voor de kar lopen. Wij hebben haar hier zelf zadelmak gemaakt. Ze doet het super goed en loop nu mee in de lessen van de iets verder gevorderde ruiters.Mentos


 

 Hallo ik ben Mentos, een hele stoere kwpn ruin met geweldige looks, momenteel word ik klaargemaakt voor de lessen.

 


Tortilla

Ik ben Tortilla . Mijn roots liggen in Spanje. Ik ben heel rustig van karakter , maar niet iedereen kan op mij rijden want ik ben wel heel gevoelig. Ik ben ongeveer 1.54 groot . Kun je al een beetje met gevoel rijden dan zul je veel plezier aan mij beleven.

 


cupcake


Ik ben waarschijnlijk een Camargue pony, een Franse dus. Mijn baasje is tot nu toe erg blij met mij. Ze zegt wel dat ik een trutje ben in de wei , omdat ik nog al een kattenkop ben denk ik.
Met rijden zegt ze dat ik een tweede Pasha wordt, pfff ik ben veel leuker hoor. Ik vind dressuur leuk, springen vind ik geweldig en buitenrijden geniet ik enorm van en loop graag door het water. Voor nu mogen alleen nog gevorderde op mij rijden, ben ik meer gewend dan zal dat wellicht veranderen.


Toffee

Hallo ik ben Toffe toffee. Ik ben een echte ondeugd, maar zonder zadel en hoofdstel rijden vind ik geweldig! Veel ruiters zijn dan ook dol op mij en mijn rare fratsen.

 


Kiwi

 

 Ik ben Kiwi, ik maak jong en oud blij met mijn fijne gangen en zachte karakter.  Ik verwacht dit jaar een veulentje.


Tumtum

Hallo ik ben Tumtum .Ik ben een kruising met waarschijnlijk shetlander :) . Dat maakt mij lekker eigenwijs. Maar toch heb ik veel fans, ik ben verder best lief en heel leerzaam!


pannenkoek

Hallo dan, ik ben Pannenkoek. Ik ben een kruising fjord, en heel lief maar wel gevoelig. De mensen die op mij kunnen rijden vinden mij helemaal geweldig! Ik ben een kei in dressuur en maak graag een sprongetje!


Tequila

Hallo ik ben Tequila, en ik maak jong en oud blij als ze op mij mogen rijden, ik ben erg braaf maar je moet me wel even aan het werk zetten, zie ik je snel op de manege?

 


Klaver

Hallo ik ben Klaver, iedereen kan met mij rijden, ik ben een favoriete pony zegt Bregje mijn baasje. Ik ben ontzettend makkelijk en braaf en doe alles heel erg braaf, ook ben ik echt ontzettend lief op stal, kom jij mij een goede poetsbeurt geven? Want daar maak je me heel blij mee.


Brownie

 

Hallo ik ben Brownie.

Ik ben vind ik zelf de mooiste van de manege.

Ik ben 20 jaar jong en kan ontzettend goed bewegen. Iedereen kan op mij rijden. Bounty

Hallo ik ben Bounty , twix is mijn moeder. Sinds kort loop ik ook bij de gevorderde kinderen mee in de lessen.


 

De pony's en paarden van Stal Niveau zijn veelal gedoneerde of zelfs afgedankte paarden en pony's. 
De gemiddelde leeftijd ligt boven de 20!! 


Pony's van die leeftijd zijn nog lang niet op, of toe aan pensioen, sterker nog, meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat pony's op latere leeftijd fitter en gezonder zijn wanneer ze nog regelmatig beweging krijgen.


Onze pony's lopen naar leeftijd: de oudere pony's lopen nog geen 3 uur per week, de jongere lopen 6 tot 8 uur per week. De alleroudste pony's worden met name gebruikt voor de starterslessen; dit is een half uurtje waarin gestapt en een beetje gedraafd wordt.

 

Onze oudere pony's hoeven niet meer te springen, en genieten nog volop van alle aandacht en vooral wanneer ze een buitenritje mogen maken.