Onze paarden en pony's

We hebben rond de 30 paarden. Een groot deel van de paarden zie je hieronder:

Bregjes Topper sjaan !!

Sjaan is één van de paarden die Bregje zelf opgeleid heeft en waarmee ze in de ZZ-licht klasse rijdt bij dressuur-wedstrijden. Sjaan is een zeer pittige tante, maar heel erg lief op stal. Helaas voor de liefhebbers; ze loopt niet mee in de lessen.

santos

Deze zwarte parel is een draakje in de wei, maar met rijden zijn we wild enthousiast van hem! Wat een fijn paard, zo gemakkelijk en zo lief, doe ons er nog zo één!M'rietje

Hoi, ik ben een stoere fjord.
Mijn moeder was gek op dit ras, ze vond ze er zo leuk uit zien. Dus heb ik deze pony vernoemd naar mijn moeder.
Ze is ontzettend pittig, maar nergens bang voor. Ze wordt een leuke allrounder voor de ruiters die al genoeg ervaring hebben.


lotus


Ik ben een springpaard. Ik heb M springen gelopen, maar mijn vorige baasje heeft ook Z1 dressuur met mij gereden. Ik ben dus erg gehoorzaam. Bosritten vind ik heerlijk. Dressuur vind ik wat moeilijk met al die verschillende ruiters hoor, dus voorlopig mogen alleen gevorderden op mij rijden.


lavendel

Hoi, ik ben lavendel! Ik ben een Connemara en heel veelzijdig. Ik vind dressuur best leuk, maar als ik mag springen wordt ik heeeel snel! Bosritten en racen door het water vind ik het aller leukste!


Madelief

Madeliefje doet haar naam eer aan, wat een ontzettend mooi en lief paardje is ze! Ze leert de allerkleinsten hoe ze moeten paardrijden en zal je niet gauw een bokje geven. 
blanco

Ik ben een spaanse senor ! Dit zie je aan mijn loopje, spaanse paarden hebben een korte, snelle draf. Hierdoor zit ik wel heel lekker hoor ! Ik vind dressuur leuk en springen geweldig. Ook zegt mijn baasje dat ze me heel grappig vind, ik ben heel speels en loop vaak met vanalles in mijn mond rond.


Twix

Twix , wat een boef is dat. Met rijden moet je wel wat ervaring hebben, want dat gehobbel op haar rug vind ze maar niks. Vreemd want met voltige kunnen de kinderen de meest gekke capriolen op haar uithalen. Ook springen en buiten rijden vind ze super!


Kruimel

Kruimeltje is een Gelderse merrie die erg van springen houdt. Ook een bosrit vind ze zalig. Voor voltige draait ze haar hoef niet om. En ze leert tegenwoordig de grotere kinderen of volwassenen paardrijden.


Nevill

Lekker maf, zo kunnen we haar het beste omschrijven. Nevill is erg bloederig en daarom erg gevoelig. Vooral rustige mensen met ervaring kunnen heerlijk op haar rijden. Ze is erg herkenbaar omdat ze witte vlekken op een bil heeft staan; er is vast geknoeid met de verf bij het maken!


Billy

De gestippelde puber, wat kan ie soms ondeugend zijn, maar oh, wat rijdt hij fijn! Springen en dressuur gaan hem beide prima af. Wel moet je op tijd beginnen met poetsen voor de les, want hij kan zichzelf heerlijk vies maken als hij buiten staat.


Akira

Is een Haflinger merrie die erg lief is in de omgang. Buitenritten vindt ze heel erg leuk. En met haar lange manen is ze een favoriet om te borstelen; hier geniet ze ook erg van. De kinderen die op haar rijden leren duidelijk te zijn en door te zetten.


Hollie

Is onze jongste telg. Ze is een Fjorden paard en ze is heel erg nieuwsgierig en nergens bang voor! Ze kan ook voor de kar lopen. Wij hebben haar hier zelf zadelmak gemaakt. Ze doet het super goed en loop nu mee in de lessen van de iets verder gevorderde ruiters.

bonny

Bonny is liever lui dan moe, maar super braaf! Stiekem vindt hij springen ook erg leuk. Met een buitenrit maak je hem erg blij. Hij houdt van poetsen en staat dan ook super stil. 


aristo

Aristo is onze casanova/gentleman en hij maakt alle merries op stal verliefd. Het is een druktemaker met mooie bewegingen. Maar springen vindt hij het aller-leukst, en dan doet hij ook erg zijn best!


Amor

Ik ben Amor, een beetje een watje, maar tegen niemand zeggen hoor. Ik heb Z dressuur gelopen bij mijn vorige baas. Nu leer ik de ruiters die al wat kunnen, alle kneepjes van het vak. Borstelen vind ik heerlijk , en knuffelen mag je me voor wakker maken, daarom heeft Bregje mij ook in de allereerste stal gezet.


cupcake


Ik ben waarschijnlijk een Camargue pony, een Franse dus. Mijn baasje is tot nu toe erg blij met mij. Ze zegt wel dat ik een trutje ben in de wei , omdat ik nog al een kattenkop ben denk ik.
Met rijden zegt ze dat ik een tweede Pasha wordt, pfff ik ben veel leuker hoor. Ik vind dressuur leuk, springen vind ik geweldig en buitenrijden geniet ik enorm van en loop graag door het water. Voor nu mogen alleen nog gevorderde op mij rijden, ben ik meer gewend dan zal dat wellicht veranderen.


wolkje

Hallo ik ben echt de allerkleinste ! Ik ben gekomen samen met mijn vriend Donder, ik ben Wolkje , een wolk van een Shetlander. Jawel ik ben namelijk erg lief voor mijn ras,wij staan erom bekend eigenwijs en nukkig te zijn. Ik ben ontzettend lief met borstelen en met rijden slechts een beetje eigenwijs en lekker vlot. 


donder

Ik ben Donder , de vriend van de Shi... eh Shetlandpony.

Ondanks dat ik een oude baas ben, ben ik nog lekker vlot te krijgen met rijden. Ook springen en buitenrijden vind ik leuk. Wel moet je goed je handjes kunnen stilhouden op mij,want ik weet dat jullie het soms nog moeten leren maar ik vind dat geen fijn gevoel geven in mijn mond als jullie nog onrustige handen hebben.


zinnia

Hallo dan , ik ben Zinnia , of Fjordzilla ook wel genoemd. Ik ben een dame met veel pit, of nou ja eigenlijk ben ik gewoon heel erg sensibel, ook ben ik erg flink, vandaar Fjordzilla . Ik ben dol op buitenrijden en springen. Dat dressuur vind ik maar lastig hoor, de gevorderde ruiter mag mij dat nog wel even wat beter aanleren. 


bloesem

Hey daar leuk dat je dit leest. Ik ben Bloesem. Ik ben een lekkere frisse oude dame .Je mag alleen op mij rijden als je gevorderd ben, en deze mensen vinden mij dan ook erg fijn zeggen ze. Ik ben famillie van Madelief, mijn papa is haar opa, leuk he !


Tumtum

Informatie over Tumtum volgt. 


pannenkoek

informatie over Pannenkoek volgt. 


Tequila

Informatie over Tequila volgt. 


Klaver

Informatie over Klaver volgt. 


Mango

Informatie over Mango volgt.


de veulens van Stal Niveau

Bounty

Bounty is een veulen van Twix. Hij is in 2019 geboren. 


buttercup

Buttercup is een veulen van Hollie. Ze is in 2020 geboren. 


peanuts

Peanuts is een veulen Zinnia. Ze is in 2020 geboren.


cornflake

Cornflake is een veulen van Twix. Hij is in 2021 geboren.


 

De pony's en paarden van Stal Niveau zijn veelal gedoneerde of zelfs afgedankte paarden en pony's. 
De gemiddelde leeftijd ligt boven de 20!! 


Pony's van die leeftijd zijn nog lang niet op, of toe aan pensioen, sterker nog, meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat pony's op latere leeftijd fitter en gezonder zijn wanneer ze nog regelmatig beweging krijgen.


Onze pony's lopen naar leeftijd: de oudere pony's lopen nog geen 3 uur per week, de jongere lopen 6 tot 8 uur per week. De alleroudste pony's worden met name gebruikt voor de starterslessen; dit is een half uurtje waarin gestapt en een beetje gedraafd wordt.

 

Onze oudere pony's hoeven niet meer te springen, en genieten nog volop van alle aandacht en vooral wanneer ze een buitenritje mogen maken.