Onze paarden en pony's

We hebben rond de 30 paarden. Een groot deel van de paarden zie je hieronder:

Olijfje

Olijfje kwam hier begin dit jaar om zadelmak gemaakt te worden, en we waren eigenlijk meteen weg van haar.

Voor de eigenaar hebben we veel paarden zadelmak gemaakt. Maar Olijf bleef in onze gedachten hangen dus hebben we haar overgenomen. Ze verwacht elk moment (juli2024) haar veulentje. Daarna zal Bregje haar verder opleiden en wellicht uitbrengen in de dressuursport. Olijf is 4 jaar oud.


Frietje

Hallo ik ben dus Frietje. Ik ben al wat ouder maar nog zeker niet versleten, ik ben lief maar als je onzeker bent kan ik ook wat eigenwijs zijn. Ik leer je om duidelijk en stoer te zijn en dan rijden we samen de sterren van de hemel !Framboos


Hallo ik ben Framboos, een echte Irish cob, heel stoer en sterk, maar ontzettend zacht van karakter .  Ik ben op stal echt een schatje en vind borstelen ontzettend fijn.


Pizza

Hallootjes, ik ben Pizza, een bonte droompony, ik kan prachtig bewegen en ben echt superbraaf, iedereen kan op mij rijden. Camembert

Mijn naam is Bert.... Camembert , maar Bertje is prima. 

Ik ben 3 jaar oud en wordt klaargemaakt om in de lessen te lopen. Voorlopig zal dit alleen met echt gevorderde ruiters zijn. 


lavendel

Hoi, ik ben lavendel! Ik ben een Connemara en heel veelzijdig. Na een blessure heb ik een tijdje stil gestaan maar binnenkort ga ik weer meelopen met de lessen, dit zal alleen bij de starters zijn.


Paella


Hallo ik ben echt heel gevoelig en snel, de echt gevorderde ruiters vinden mij geweldig met rijden. 


Churro


Churro is ook een spaanse schoonheid.

Hallo ik ben echt enorm braaf geworden met rijden. Kinderen met een stille zit en stille hand kunnen heel fijn op mij rijden. Maar ook maak ik nog steeds de gevorderde ruiter erg blij met mijn skills.


Twix

Hallo ik ben Twix, ik werk al ruim 12 jaar als manegepony en inmiddels kan iedereen op mij rijden, ook maak ik graag een sprongetje en ben ik enorm geduldig als ik werk als voltige pony.Billy

Het beste paard van stal, jup dat ben ik. Iedereen , maar ook echt iedereen kan op mij rijden. Ik pas me altijd aan aan de ruiter, bij beginners ben ik rustig en braaf en de gevorderde ruiter daaronder groei ik en kan ik veel meer dan iedereen denkt.

 


Akira

Is een Haflinger merrie die erg lief is in de omgang. Buitenritten vindt ze heel erg leuk. En met haar lange manen is ze een favoriet om te borstelen; hier geniet ze ook erg van. De kinderen die op haar rijden leren duidelijk te zijn en door te zetten.


Hollie

Hallo ik ben Hollie . Ik zit heerlijk met rijden, maar als je niet goed naar de juf luistert, dan luister ik ook niet naar jou! Bregje zegt dat ik goed kan spiegelen . Bij eigenwijze ruiters ben ik erg eigenwijs haha. Maar ben jij een ruiter die goed luistert en mij eerlijk rijdt dan ben ik een voorbeeldig paardje.Wasabi


Hallo ik ben Wasabi. Ik ben een halve arabier, en ik ben vlot, maar echt heel erg braaf, de net iets gevorderde ruiter kan heel fijn op mij rijden. Ik kan echt prachtig dressuur rijden vind ik zelf, met springen ga ik het liefste heeeeeel hard.


Tortilla

Ik ben Tortilla . Mijn roots liggen in Spanje. Ik ben heel rustig van karakter , maar niet iedereen kan op mij rijden want ik ben wel heel gevoelig. Ik ben ongeveer 1.54 groot . Kun je al een beetje met gevoel rijden dan zul je veel plezier aan mij beleven.

 


Sushi


Hallo ik ben Sushi !
Op mij kan ook vrijwel iedereen rijden, ik heb meerdere gangen en laat deze zo nu en dan zien, en dat is ontzettend grappig ! Springen vind ik ook erg leuk, en verder ben ik gewoon heel erg grappig om te zien vind je niet?


Toffee

Hallo ik ben Toffee , en de oudste van stal. Ik leer hier kinderen rijden, maar ik ben geen automaatje, je moet mij wel bij de les houden anders kan ik nog wel eens ondeugend zijn.

 Tumtum

Hallo ik ben Tumtum .Ik ben een kruising met waarschijnlijk shetlander :) . Dat maakt mij lekker eigenwijs. Maar toch heb ik veel fans, ik ben verder best lief en heel leerzaam!


pannenkoek

Hallo dan, ik ben Pannenkoek. Ik ben een kruising fjord, en heel lief maar wel gevoelig. De mensen die op mij kunnen rijden vinden mij helemaal geweldig! Ik ben een kei in dressuur en maak graag een sprongetje!


Kipnugget

Hallo ik ben Kipnugget. Wat een welkom heb ik hier gehad, iedereen is echt dol op mij, ze vechten wie er op mij mag rijden ! Ik ben prachtig om te zien maar ook rijd ik blijkbaar heel lekker. Nou ja ik doe gewoon mijn best, blijkbaar vinden mensen dat fijn! Bijna iedereen kan op mij rijden!


Klaver

Hallo ik ben Klaver, iedereen kan met mij rijden, ik ben een favoriete pony zegt Bregje mijn baasje. Ik ben ontzettend makkelijk en braaf en doe alles heel erg braaf, ook ben ik echt ontzettend lief op stal, kom jij mij een goede poetsbeurt geven? Want daar maak je me heel blij mee.


Brownie

Brownie

 

Hallo ik ben Brownie.

Ik ben vind ik zelf de mooiste van de manege.

Vroeger ben ik zelfs bijna goedgekeurd als dekhengst! Iedereen kan op mij rijden, en op stal ben ik de grootste schat van allemaal zeggen ze.

 Bounty

Hallo ik ben Bounty , twix is mijn moeder. Sinds kort loop ik ook bij de gevorderde kinderen mee in de lessen.


Al onze pony's en paarden hebben een gewichtslimiet. Deze staat op het bordje van de stal. Dit gewicht is berekend door de paarden te wegen, en rekening te houden met de leeftijd. Ook wordt rekening gehouden met een zwakke rug. Weeg je meer dan op de stal staat, meld dit dan even aan ons. De gezondheid van de paarden gaat boven alles. Helaas kunnen wij om die reden alleen nog mensen aannemen onder de 75 kilo.

Wij hebben geen paarden beschikbaar die meer kunnen dragen. 

 

 

Onze pony's lopen naar leeftijd: de oudere pony's lopen nog geen 3 uur per week, de jongere lopen 6 tot 8 uur per week. De alleroudste pony's worden met name gebruikt voor de starterslessen; dit is een half uurtje waarin gestapt en een beetje gedraafd wordt.

 

Onze oudere pony's hoeven niet meer te springen, en genieten nog volop van alle aandacht en vooral wanneer ze een buitenritje mogen maken.