Onze paarden en pony's

Bregjes Topper sjaan !!

Sjaan is één van de paarden die Bregje zelf opgeleid heeft en waarmee ze in de ZZ-licht klasse rijdt bij dressuur-wedstrijden. Sjaan is een zeer pittige tante, maar heel erg lief op stal. Helaas voor de liefhebbers; ze loopt niet mee in de lessen.
Molly

Wat een grappig ding is het toch, ze is de kleinste van het stel met haar 115 cm, maar wat een attitude heeft ze! Ze loopt dagelijks mee in de lessen en leert veel kleine ruitertjes rijden, maar ook de iets gevorderde ruitertjes vinden haar geweldig.


santos

Deze zwarte parel is een draakje in de wei, maar met rijden zijn we wild enthousiast van hem! Wat een fijn paard, zo gemakkelijk en zo lief, doe ons er nog zo één!


Polleke

Weer een witte, dat wordt poetsen jongens! Polleke is een Connemara pony; zijn moeder is Princess. Op haar heeft Bregje vroeger wedstrijden gereden en zo kent ze Polleke al van veulen af aan. Hoe leuk is het dat hij aan ons is geschonken, en wat doet hij het super goed, hij is ontzettend veelzijdig en echt een grote lieverd!


M'rietje

Een Fjord?? Ja hoor, toch een koudbloed op stal!
Mijn moeder was gek op dit ras, ze vond ze er zo leuk uit zien. Dus heb ik deze pony vernoemd naar mijn moeder.
Ze is ontzettend pittig, maar nergens bang voor. Ze wordt een leuke allrounder voor de ruiters die al genoeg ervaring hebben.


Louis

Op zijn stal staat "Lowietje" omdat dit zijn roepnaam is, maar officieel heet hij dus Louis. Hij is gewoonweg geweldig! Hij loopt super voor de kar en we gaan daarom graag met hem en het rijtuig een ommetje maken. Ook met rijden is hij superfijn, erg gevoelig en niet lui. Op stal moet je wel een regenjas aan, want hij lebbert je graag helemaal af!beppie

Beppie is een ontzettende lieverd, ze is altijd vrolijk met rijden, en zal je nooit een bokje geven.
Ze is een kruising Arabier x Haflinger, en dat kun je zien aan haar eetmanieren... ze eet niet maar ze vreet! Verder is het echt een superpony!

Madelief

Madeliefje doet haar naam eer aan, wat een ontzettend mooi en lief paardje is ze! Ze leert de allerkleinsten hoe ze moeten paardrijden en zal je niet gauw een bokje geven. 


Pasha

Ook Pasha is ons team komen versterken. Deze dame op leeftijd is nog topfit en vrij voorwaarts. Ze is oerbraaf en kinderen die van een beetje snelheid houden, ook al hebben ze weinig ervaring, kunnen hun hart ophalen bij deze bijzonder gekleurde schat.


Petula, roepnaam Piet.

Haar vader is Jetset-D, Piet heeft erg ruime gangen en is een frisse en actieve merrie. Piet is erg geliefd bij de echt gevorderde ruiters. Ze laat je wel werken, maar als ze eenmaal loopt, krijg je het "wauw" gevoel!


Lazy

Lazy is het oude wedstrijdpaard van Bregje. Met haar heeft ze vele prijzen gewonnen bij zowel dressuur-, spring- als eventingwedstrijden.


Twix

Deze pony loopt ook officiële wedstrijden in de M1-klasse, ze is dol op springen (als het maar niet te hoog is ) en ze doet enorm haar best tijdens de voltigeles. Ze is wel een beetje een krengetje tegen de andere paarden.


Kruimel

Kruimeltje is een Gelderse merrie die erg van springen houdt. Ook buiten rijden vindt ze geweldig. Ze doet tegenwoordig ook fanatiek mee met de zaterdagvoltige en er kunnen inmiddels ook beginnende ruiters op haar rijden.


Nevill

Lekker maf, zo kunnen we haar het beste omschrijven. Nevill is erg bloederig en daarom erg gevoelig. Vooral rustige mensen met ervaring kunnen heerlijk op haar rijden. Ze is erg herkenbaar omdat ze witte vlekken op een bil heeft staan; er is vast geknoeid met de verf bij het maken!


Billy

De gestippelde puber, wat kan ie soms ondeugend zijn, maar oh, wat rijdt hij fijn! Springen en dressuur gaan hem beide prima af. Wel moet je op tijd beginnen met poetsen voor de les, want hij kan zichzelf heerlijk vies maken als hij buiten staat.


Akira

Is een Haflinger merrie die erg lief is in de omgang. Buitenritten vindt ze heel erg leuk. En met haar lange manen is ze een favoriet om te borstelen; hier geniet ze ook erg van. De kinderen die op haar rijden leren duidelijk te zijn en door te zetten.


Hollie

Is onze jongste telg. Ze is een Fjorden paard en ze is heel erg nieuwsgierig en nergens bang voor! Ze kan ook voor de kar lopen. Wij hebben haar hier zelf zadelmak gemaakt. Ze doet het super goed en loop nu mee in de lessen van de iets verder gevorderde ruiters.snoes

Is de mama van Muis en één van onze oudere dames, maar ze geniet nog enorm van de lessen! En met een galopje, een goede borstelbeurt of een buitenrit doe je haar een groot plezier!


Muis

Is 4 jaar jonger dan haar moeder Snoes. Beide hebben jarenlang samen in tweespan voor de kar gelopen, daardoor zijn de ook erg aan elkaar gehecht. Ze kunnen alles samen: eten, drinken, lopen... soms lijkt het alsof ze aan elkaar vastzitten! Muis is heel erg lief, maar eerlijk: ze leert de kinderen hier duidelijke en eerlijk hulpen te geven. 


bonny, bonito

Bonny is liever lui dan moe, maar super braaf! Stiekem vindt hij springen ook erg leuk. Met een buitenrit maak je hem erg blij. Hij houdt van poetsen en staat dan ook super stil. 


aristo

Aristo is onze casanova/gentleman en hij maakt alle merries op stal verliefd. Het is een druktemaker met mooie bewegingen. Maar springen vindt hij het aller-leukst, en dan doet hij ook erg zijn best!


 

De pony's en paarden van Stal Niveau zijn veelal gedoneerde of zelfs afgedankte paarden en pony's. 
De gemiddelde leeftijd ligt boven de 20!! 


Pony's van die leeftijd zijn nog lang niet op, of toe aan pensioen, sterker nog, meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat pony's op latere leeftijd fitter en gezonder zijn wanneer ze nog regelmatig beweging krijgen.


Onze pony's lopen naar leeftijd: de oudere pony's lopen nog geen 3 uur per week, de jongere lopen 6 tot 8 uur per week. De alleroudste pony's worden met name gebruikt voor de starterslessen; dit is een half uurtje waarin gestapt en een beetje gedraafd wordt.

 

Onze oudere pony's hoeven niet meer te springen, en genieten nog volop van alle aandacht en vooral wanneer ze een buitenritje mogen maken.