paardrijden voor jong en oud

Wij bieden de volgende lessen


We hebben op onze manege een groot aantal paarden en pony’s. Voor elk wat wils; variërend van betrouwbare paarden en pony’s voor beginnende ruiters, tot paarden en pony’s die wat meer uitdaging bieden aan de geoefende ruiter.

 

In de paardrijles wordt veel aandacht besteed aan dressuurmatig rijden, maar ook springen, vaardigheid en carrouselrijden komen regelmatig aan bod. Daarnaast zijn er speciale springlessen voor de gevorderde ruiter.

 

Bij al onze lessen hoort de verzorging en het opzadelen van paard en pony er gewoon bij. Hiervoor dien je een half uur voor de lessen aanwezig te zijn. Groepslessen duren 60 minuten en privélessen 30 minuten.

kinderLESSEN

Bij de kinderlessen worden de groepen ingedeeld op niveau en leeftijd. Een kindergroepje bestaat uit maximaal 6  ruitertjes, zodat iedereen genoeg ruimte heeft tijdens het rijden in de rijbak. Verder vinden we het erg belangrijk dat het leuk is tijdens de les. In de lessen wordt het rijden dan ook afgewisseld met onder andere spelletjes, dressuurproeven en ponyvoetbal. 

 

 


puppycursus

Bij onze puppylessen leren de allerkleinsten de omgang met en verzorging van de pony's. Ze leren het poetsen van top tot teen en het opzadelen. Natuurlijk worden er ook ritjes gemaakt. Voorop staat dat ze op een speelse wijze leren hoe alles werkt. Na de puppylessen zijn ze vaak klaar om met het echte paardrijden te kunnen beginnen.


springLESSEN

Springlessen en springcursussen dien je te combineren met dressuurles, tenzij je met een eigen paard komt springen. Tijdens deze lessen is het gebruik van een bodyprotector verplicht.


groepslessen voor volwassenen

Voor volwassenen hebben we verschillende lesmogelijkheden, afhankelijk van de doelstelling van de ruiter. Zo hebben we groepen waar voornamelijk gereden wordt ter ontspanning. En weer in andere groepen wil graag iedereen het beste uit zichzelf en zijn of haar paard halen. 


priveLESSEN

Tijdens de privéles is er aandacht op niveau. Of het nu gaat om de puntjes op de i te zetten voor een wedstrijd of omdat je nog moet leren paardrijden. 

 

 

Ook de kinderen die starten met paardrijden krijgen net zo lang privélessen, totdat ze zelfverzekerd genoeg zijn om in een groepje te kunnen rijden.


bosritten


Ook worden er regelmatig bosritten georganiseerd. Hou Bregje's Facebook en het bord goed in de gaten. Hier staat op wanneer er weer een bosrit gepland staat. Je moet voor de bosritten wel licht-gevorderd zijn om mee te kunnen. Deze ritten zijn helaas alleen voor leden, aangezien onze paarden buiten nog wel eens lekker fris kunnen zijn.